Новини
4 Koncert

Уникален благотворителен концерт за доц. Янакиев събра на една сцена професионалисти и самодейци. Човечността е в нас - това доказа благотворителният концерт, организиран от Сдружение на танцовите дейци в подкрепа на именития и любим за стотици хора доц. Йордан Янакиев. Залата се оказа препълнена за всички желаещи да присъстват – зрители, приятели, настоящи и бъдещи възпитаници на родния хореограф. Над 200 танцьори и музиканти изразиха подкрепата си чрез българското музикално и танцово изкуство. Двучасовият концерт остави бездиханни малки и големи, които попиваха с широко отворени очи и сърца стъпки и движения от колоритните български танци и ритми, част от които дело на твореца Янакиев. С особена лекота и непринуденост професионалисти и самодейци поддържаха високия градус на човешките емоции и изпълниха залата с онзи положителен заряд, който е невидим за очите, който докосва душата и остава дълбок и незабравим спомен от видяното и преживяното.

Уникалното в случая е, че за пръв път на една сцена се събраха професионалисти и самодейци в този им състав. Събитие, което до момента никога не се е случвало!

Организаторите на събитието и семейството на доц. Янакиев изказват сърдечна благодарност на всички участници за брилянтните изпълнения на танците:

 • Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” - ”Варненски танц”;
 • Танцов ансамбъл „Балкан” - ”Еркечки танц”;
 • Студентски ансамбъл „Зорница” - ”Игри от Видинско”;
 • Национално училище за танцово изкуство - ”У нашенско” и „Тракийски танц”;
 • Танцова школа „Боговица” - ”Гергьовден”;
 • Ансамбъл “Българе” - ”Мъжки македонски танц”;
 • “Нешанъл Арт” - ”Танго” и „Кичи-Кичи”;
 • Камерен оркестър и ансамбъл „Илинден”;
 • Танцов ансамбъл „Веселие”, гр. Симитли - ”Ние от Шоплука”;
 • ДЮФА „Изворче” - ”Танци от Знеполе”;
 • Ансамбъл „София 6” - ”Фолклорна магия”;
 • Ансамбъл „Перник” - ”Граовски танц”;
 • Оркестър „Запад” и внука на доц. Янакиев – кавалджията Данчо.

Благодарности и за всички колеги, които не присъстваха на сцената, но са съпричастни, сред които са Лира Груп Денс Къмпани, Асен Павлов /ансамбъл „Чинари”/, Красимир Христов /ансамбъл „Жар”/, Стоян Стоянов /Етрополе/, Весела Генчева /”Хорце”/ и много др. Сдружението на танцовите дейци изказва изключителната си благодарност за медийната подкрепа на МСАТ и ПРО.БГ.

Освен събраната сума от билетите и даренията за концерта /6850 лв./, която е достатъчна само за едно вливане при следоперативната химиотерапия, специална изненада се оказа и гигантска винилова картичка, върху която всеки желаещ написа пожелание към любимия си хореограф. Въпреки че не беше в залата, мислено Янакиев беше там - неговата аура изпълваше цялото пространство.

За пореден път историята доказа, че човечността, благородството и красотата имат лице, че тя се корени във всеки един от нас, необходимо е само да отворим сърцата си за нея!

Средства за Йордан Янакиев продължават да се набират по дарителска сметка:

ПОЩЕНСКА БАНКА

IBAN BG42BPBI79421015952401

BIC BPBIBGSF

ЙОРДАН СПАСОВ ЯНАКИЕВ 

 

Източник: www.folklore-bg.com

Последни фейсбук новини

Партньори

S5 Box

Влез

Регистрация

https://www.aktsent.com/modules/mod_s5_register/captcha/CaptchaSecurityImages.php?width=90&height=30&characters=5&t=1702202838