Новини
Horo V Sofia
На 27 април 2013 г. клуб за български народни танци „Акцент” се включи във фестивала „Хоро в София”. Събитието се проведе в столичната зала „Арена Армеец” с участието на 28 фолклорни групи от цялата страна. Специален гост бе НФА „Филип Кутев”, който откри фестивала със забележителния си танц „Шарена гайда”.

Танцьорите от клуб „Акцент” представиха две автентични хора: „Изхвърли кондак” (от Добруджа) и „Вакарелско хоро” (от Шоплука). Със своето прецизно и вихрено изпълнение те впечатлиха журито и грабнаха третото място!

Националният фолклорен фестивал „Хоро в София” се провежда за трета поредна година, но за първи път има благотворителен характер. Организатори на събитието са Фондация „За нашите деца”, Dance Academy Sofia и Клуб за народни танци „Гайтани”. Набраните средства от фестивала са в размер на 10 115,71 лв. и ще бъдат използвани за осигуряване на добър живот и грижи за децата в Семейна къща. Повече информация за каузата и за фондация „За Нашите Деца” може да намерите тук: www.detebg.org.

Последни фейсбук новини

Партньори

S5 Box

Влез

Регистрация

https://www.aktsent.com/modules/mod_s5_register/captcha/CaptchaSecurityImages.php?width=90&height=30&characters=5&t=1702208375