Новини
Borisova 495 X 313

Водени от любовта си към българските фолклорни традиции любители танцьори от различни клубове се събрахме, за да сътворим истински празник на бабините гозби и дядовите питиета, да се хванем заедно на кръшно българско хоро.

Всяка танцова група приготви по няколко традиционни български ястия, с които подредихме обща кулинарна изложба. На Лятната сцена извихме народни хора и сценични танци. (Видеозапис от сценичното изпълнение на клуб „Акцент” може да видите ТУК.) Взехме участие и в кулинарните, и в танцовите игри. По този начин запалихме любовта към нашето фолклорно наследство както у своите приятели, така и у случайно присъстващите граждани.

По време на празника бяха събрани средства с благотворителна цел – засаждане на „танцуващи” дъбчета на мястото на неправомерно изсечени дървета в Борисовата градина. Ето как БНТ отрази събитието, инициирано от Танцова формация „Български огън”, „Пъстра трапеза”, Асоциация А.Р.И.З.-7 и Столична община.

Последни фейсбук новини

Партньори

S5 Box

Влез

Регистрация

https://www.aktsent.com/modules/mod_s5_register/captcha/CaptchaSecurityImages.php?width=90&height=30&characters=5&t=1702203191